Erdélyi szálláshelyek - szállodák - szállások - erdélyi olcsó szállás - Ingyenes szálláshirdetés!!!-

 

Főoldal
Szálláshelyek
Látnivalók-Települések
Szállásfoglalás
Programajánló
Sípályák
Hírlevél

Szálláskereső

Település:
Kategória:
=Éva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós
Vulkán Kárpátia Panzió - Gyergyószentmiklós
Kilián Kulcsosház - Gyergyószentmiklós
Kristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós
Rokszin Kulcsosház - Boga-völgye 
2019. november 21. csütörtök, Olivér névnapja van.

Perkő
A Perkő Felső-Háromszék oltárhegye. A Kézdiszentlélektől nem messze található Perkő hegyen áll a kicsi, de annál csodálatosabb Szent István-kápolna. A csupasz dombtetőn álló, lóhere alaprajzú, fehér falú és piros tetejű kápolna Háromszék leglátványosabb műemlékei közé tartozik. Különösen szép a kápolna XVII. században készült, faragott reneszánsz ajtókerete, és a belső falon látható néhány, magyar szenteket ábrázoló töredékes freskó is.

A szent hegy szakrális szerepe mellett hosszú történelme során a székelység históriájában is fontos szerepet játszott. Országot védő vigyázó hely is volt, egykori vára a keleti gyepű védelmezője. A néphagyomány szerint a középkori igazságszolgáltatás színhelyeként is működött. A várat, a hegyet és az egész térséget hosszú időn át birtokoló Mikes, Apor és Kálnoky főúri családok, az itt élő lakosság történelemformáló szerepvállalásának következménye, hogy ennek a vidéknek úgy alakult emberi arca, lelki és hitbéli élete-világa, s olyanok a nyelvi és kulturális értékei, amilyennek ma ismerjük.

Minden év augusztus 20-án megtartott Szent István-napi búcsú a csíksomlyói búcsú után a legjelentősebb katolikus rendezvény a Háromszéken és Csíkban élő hívek számára. Kiskászonban találjuk a csíksomlyói és perkői búcsú emlékeit (zászlókat, fényképeket és egyéb kegytárgyakat), melyeket a Búcsújárók Emlékházában őriznek.


<< Lapozás vissza

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40

Lapozás előre >>
Csíksomlyó, Lázár-kastély, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Szent Anna tó, Parajdi sóbánya, Csíklázárfalva, Bucsin tető, Zetelaka, Korond, Homoródfürdő, Gyergyószentmiklós, Gyímesek, Bálványos-vár, Hargitafürdő, Ivó, Marosfő, Tusnádfürdő, Székelyudvarhely-Jézus Szíve-kápolna, Székelyudvarhely-Benedek Elek Tanítóképző épülete, Székelyudvarhely-Vármegyeháza, Székelyudvarhely-Tamási Áron Gimnázium, Törcsvár, Brassó, Szászfehéregyháza, Berethalom, Nagybaromlak, Segesvár, Fehéregyháza, Székelykeresztúr, Zágon, Csomakőrös, Kovászna, Kézdivásárhely, Perkő, Nyergestető, Gyergyóújfalu, Csíkcsicsó,
 
Kristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós

2800Ft/fő/éj


Rokszin Kulcsosház - Boga-völgyeÉva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós

2800Ft/fő/éj


Hosted by MLnet.hu copyright © IF.Vorzsak Z.G - Romania 2007-2018
Felhasználási feltételek