Erdélyi szálláshelyek - szállodák - szállások - erdélyi olcsó szállás - Ingyenes szálláshirdetés!!!-

 

Főoldal
Szálláshelyek
Látnivalók-Települések
Szállásfoglalás
Programajánló
Sípályák
Hírlevél

Szálláskereső

Település:
Kategória:
=Éva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós
Rokszin Kulcsosház - Boga-völgye
Kilián Kulcsosház - Gyergyószentmiklós
Kristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós
Vulkán Kárpátia Panzió - Gyergyószentmiklós 
2019. november 21. csütörtök, Olivér névnapja van.

Csíklázárfalva

A település a Csíkkozmásról a Kászonba vezető főútról leágazó kb. 3,5 km-es, járható köves mellékúton közelíthető meg. Van egy kb. 2 km-es földes út is, amely összeköti a falut Nagytusnáddal. A környék legszebb és legjobb természeti adottságokkal rendelkező települése. A falu a Csomád hegység északi lejtőjének lábánál két oldalt fenyvesekkel benőtt, másik két oldalról az Alcsíki-medence határolja.
A Csíkkozmás felöl érkezőt a következő kép fogadja: iskola és óvoda tanítói lakkal, római katolikus templom (mellette kis görög-katolikus templom) temetővel, szemben paplak. A falu elején található az az oszlopos kúria épület is, amely kultúrotthonként szolgál. A falu takaros; elhanyagolt házakat, rossz kerítést nem látni. A központban a nagy kőkeresztet az 1882-es tűzvész emlékére emelték.
A rendszerváltás után a környező településekre járó emberek - a munkahelyek megszűnése miatt - saját földjeiken dolgoznak, és állatokkal foglalkoznak. Barátságos, segítőkész lakosokkal találkozhatnak az idelátogatók.
Ez a Csík délkeleti szögletében a Czeczéle, Bolondos és a Nagy-Haram alkotta hegykaréj alatt fekvő település, több mint 60 borvízkúttal van megáldva. Mind más-más ízzel kápráztatja el a turistákat. 2000. nyarán - a falu határában - felújítottak egy kis fürdőt is. Ezeket a hegyeket és látványosságaikat turistautak kötik össze, de gépkocsival is el lehet jutni mindenhová.


<< Lapozás vissza

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40

Lapozás előre >>
Csíksomlyó, Lázár-kastély, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Szent Anna tó, Parajdi sóbánya, Csíklázárfalva, Bucsin tető, Zetelaka, Korond, Homoródfürdő, Gyergyószentmiklós, Gyímesek, Bálványos-vár, Hargitafürdő, Ivó, Marosfő, Tusnádfürdő, Székelyudvarhely-Jézus Szíve-kápolna, Székelyudvarhely-Benedek Elek Tanítóképző épülete, Székelyudvarhely-Vármegyeháza, Székelyudvarhely-Tamási Áron Gimnázium, Törcsvár, Brassó, Szászfehéregyháza, Berethalom, Nagybaromlak, Segesvár, Fehéregyháza, Székelykeresztúr, Zágon, Csomakőrös, Kovászna, Kézdivásárhely, Perkő, Nyergestető, Gyergyóújfalu, Csíkcsicsó,
 
Kristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós

2800Ft/fő/éj


Éva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós

2800Ft/fő/éj


Rokszin Kulcsosház - Boga-völgyeHosted by MLnet.hu copyright © IF.Vorzsak Z.G - Romania 2007-2018
Felhasználási feltételek